Search by Freefind    A   B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L M  N  O  P  Q   R  S  T  U  V  W  X  Y   Z      Home

 Advanced Search Alphabetically Taxon - Family Map Country Lists Help-Site Map Contact

Orange-breasted Falcon

Home          Order

Also known as Follow link Alternate name
Falco deiroleucus Scientific name
Falconiformes Order
Falconidae Family
33 - 40 cm (Wingspan ) Length
Tropical forest Altitude (0 - 1,200 m) 2,000m. Range follow link Habitat
Altitude
Range
3 - 4 Eggs, incubation 28 - 30 days, fledging 25 - 32 days. Clutch
Mainly birds,. Food  
  Habits
3607 - TSN: 175637 - Sub-species World Number
Near Threatened Status

view photos Photo November 15, 2005 by Langooney © all rights reserved          

Slideshow courtesy The Friends Of Worldbirds © all rights reserved

Orange-breasted Falcon Alexandre Renaudier Cerro Roraima base camp, Bolivar Venezuela XC66269 call

Video  by  © all rights reserved

 

 

 

 

This page  only
Be notified of
page updates

it's private

powered by
ChangeDetection

 

AKA:- Czech: ostříž rudoprsý, Sokol rudoprsý
Danish: Rødbrystet Falk
German: Rotbrustfalke
English: Orange breasted Falcon, Orange-breasted Falcon, Temminck's Falcon
Spanish: Halcón Colorado, Halcón de pecho naranja, Halcón negro grande, Halcón Pechicanelo, Halcón Pechirrofo, Halcón Pechirrojo, Halcón Pechirrufo, Halcón pecho anaranjado, Halcón Pecho Rufo, halcón pecho-rufo, Halcón Plomizo
Spanish (Argentine): Halcón negro grande
Spanish (Chile): Halcón de pecho naranja
Spanish (Colombia): Halcón Colorado
Spanish (Costa Rica): Halcón Pechirrufo
Spanish (Honduras): Halcón pecho anaranjado
Spanish (Mexico): Halcón Pechirrufo, halcón pecho rufo, halcón pecho-rufo
Spanish (Nicaragua): Halcón Pechicanelo
Spanish (Paraguay): Halcón negro grande
Spanish (Venezuela): Halcón Pechianaranjado
Estonian: ruugepugu-pistrik
Finnish: Punajalohaukka
French: Faucon à poitrine orange, Faucon orangé
Guarani: Kiri kiri guasu
Italian: Falco pettoarancio
Japanese: akaharahayabusa
Japanese: アカハラハヤブサ
Latin: Falco deiroleucus
Dutch: Bonte Slechtvalk, Roodborstvalk
Norwegian: Langtåfalk
Polish: sokól rudogardly, sokół rudogardły
Portuguese: Falcao-de-peito-laranja, falcão-de-peito-laranja, falcão-de-peito-vermelho
Portuguese (Brazil): Falcão de peito Laranja, Falcão-de-peito-laranja, falcão-de-peito-vermelho
Russian: Красногрудый сокол, Красногрудый чеглок
Slovak: sokol bielohrdlý, sokol škvrnitochvostý
Swedish: Orangebröstad falk
Chinese: 橙胸隼

Range:-

Argentina:- Argentine Northwest, Gran Chaco, Mesopotamia.

Belize,

Bolivia,

Brazil:- ( Center-West Brazil:- Goiás, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, ) ( North Brazil:- Acre, Amapá, Amazonas, Para, Rondônia, Roraima, Tocantins. ) ( Northeast Brazil:- Alagoas, Bahia, Ceará, Maranhão, Pernambuco, Piauí, Rio Grande do Norte, Sergipe, ) ( South Brazil:- Paraná, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, ) ( Southeast Brazil:- Rio de Janeiro, São Paulo, )

Colombia:- ( Amazonia:- Caqueta, Putumayo, ) ( Andina Sur:- Caldas, Cundinamarca, Huila, Tolima, ) ( Atlantica:;- Bolivar, Cesar, )  ( Orinoquia:- Meta, ) ( Pacífica:- Cauca, Choco, Narino, Valle del Cauca, )

Ecuador, Wildsumaco

French Guiana,

Guatemala,

Guyana,

Honduras,

Mexico:- Chiapas, Oaxaca, Tabasco, Veracruz, Yucatán Peninsula.

Nicaragua

Panama Rare/Accidental

Paraguay